Om Danmark på film

Tekniske krav

Teknologi

Filmene på Filmcentralen hentes via streaming, som er en teknologi, der gør det muligt at overføre og afspille mediefiler fra en server til en computer uden at lagre dem på computeren. Dette adskilder sig fra download, hvor hele mediefiler overføres til harddisken og først derefter afspilles.  

Du kan pause, spole og se filmene, som ligger på Filmcentralen, lige så mange gange, du vil. Det eneste du behøver, er internetadgang og en computer, mobil eller tablet med kapacitet til at vise film.

Programmer og software

Det er ikke længere nødvendigt at installere flash eller benytte Filmcentralens Android Player, for at se film på Filmcentralen.

Platforme

Filmcentralen kan ses på Windows (PC) og OS (MAC) baserede platforme. Man kan også se Filmcentralen på IOS baserede enheder som Iphone og Ipads, samt Android baserede enheder, som diverse Android smartphones og tablets. 

Filmcentralen understøtter ikke Linux, da Filmcentralens filmafspiller ikke kan ses på Linux. Se dog sofwareproducenten Adobes løsning på, hvordan man kan komme til at se filmene på Filmcentralen via Linux  på deres supportsider.

Browsere

Filmene på Filmcentralen kan ses på de fleste browsere. For bedste udnyttelse anbefaler vi dog:

PC: Firefox (minimum version 9), Chrome (minimum version 16)
MAC: Safari (minimum version 5), Firefox
IOS: Den indfødte (native) browser Safari samt Firefox
Android: Android browser, Dolphin og Chrome
Windows RT: Internet Explorer

Det er p.t. ikke muligt at lave klip i filmene via sin mobil eller tablet. Denne funktion er kun mulig fra en computer.