Sønderjysk Rundtur i 1930'erne

Film Sønderjysk Rundtur i 1930'erne Se Filmen

1934, 35 min., Stum

Ribe. Kirken i Brøns. Marsklandet. Ballum Sluse. Rømø-færgen, der kun kan sejle ved højvande, Kongsmark færgested hvorfra den hestetrukne jernbane kører tværs over Rømø til badestranden ved Lakolk, naturen med klitter og den gamle Skipperkirke. Vinden er strid - haverne værnes med tørvediger. Løgumkloster, kendt for klosterkirken og hestemarkedet. Maler J. Th. Lundbyes mindesmærke i Bedsted. Trøjborg. Højer - storkenes by - og Højer Sluse, hvor fårene græsser på 'forlandet'. Schackenborg Slot i Møgeltønder. Frisergaarden ved Rudbøl og grænsestenen, som er lagt ned i vejen. Tønder By. De danske skolebørn er til fest på stadion. Grænsen - den korteste i Europa - markeres med 278 grænsesten. Frøslev Plantage er en af de største plantager i landet. Grænsehjemmet i Kollund er det ideelle udgangspunkt for vandringer og studier i grænselandet. Okseøerne ved Sønderhav. Ved fjorden ligger der et stort ålerøgeri. Ringridning i Graasten. Graasten Slot, de berømmelige staudebede og æblerne. Teglværksindustrien på Broager Land er gammel - Kronborg og andre slotte er bygget af sten herfra. Broager Kirke og mindehøjen for de faldne i 1. Verdenskrig. Dybbøl Mølle maler igen efter den sidste hærgende brand. Sønderborg med Chr. X's Bro, slottet og strandpromenaden. Als er en smuk ø. En af de frie ungdomsskoler, Danebod ved Fynshav. Mommark færgehavn med forbindelse til Faaborg. Aabenraa - højspændingsværket forsyner et stort område med elektricitet. Løjtland. Knivsbjerg hæver sig 100 meter over havet. Den travle havn i Haderslev, domkirken, kasernen, Haderslev Dam, Fuglsang-bryggeriet. Starup Kirke. Christiansfeld: brødemenighedens kirkegård, hvor alle gravsten vender mod øst, de berømte honningkager. Skamlingsbanken.

Emneord: Sønderjylland, Rømø, Kirker, Ringridning, Færgeruter, Elektricitetsværker, Færgetrafik, Mindesmærker, 1930-1939

Filmtype: Dokumentariske optagelser

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------