Skrammellegepladsen

Film skrammellegepladsen Se Filmen

1966, 11 min., Reallyd

THE JUNK PLAYGROUND: Children create their own little community of tree houses by using their fantasy, independence and ability to cooperate with each other.

Af legepladsens gamle brædder rejser der sig en by skabt af børnenes fantasi, selvstændighed og vilje og evne til at samarbejde med andre. En film om Skrammellegepladsen beliggende på  Nyropsgade/Gammel Kongevej/Vester Søgade-hjørnet i København

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Emneord: Legepladser, Byggelegepladser, Børneliv, Kreativitet, 1960-1969

Instruktør: Sune Lund-Sørensen

Manus: Sune Lund-Sørensen

Fotograf: Peter Roos

Klipper: Sune Lund-Sørensen

Produktion: Laterna Film

Filmtype: DK/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Robert Gottlieb

10-05-2018

Husker tydeligt byggelegepladsen. Under optagelserne fik vi børn at vide at vide at titlen skulle være “Tårnet”. Tårnet nåede 4 etager. Byggeriet stoppede, da der manglede brædder, det blev vakkelvornt og pga. uenighed mellem os børn, om hvem der skulle bestemme. Flere af de voksne var unge politibetjente fra Politiets Ungdomsklubber (PUK), der udførte kriminalitetsforebyggende socialt arbejde i fritiden.

Lone Plaetner

11-05-2018

Skøn lille film fra en skrammel legeplads i København Centrum. Nørrevold skole dukkede kort op. Jeg gætter på, at den skrammel legeplads lå i brokvarterene ved søerne eller bagved. Børnenes alder og påklædning var, som fra min egen barndom i 1955. Børnene samarbejdede godt. Både drenge og piger med stor iver byggede en hel lille brædder by.

Lone Plaetner, Billedkunstner

12-05-2018

Helt vidunderlig kortfilm i S/H om Skrammel Legepladsen tæt på Søerne og Vester Søgade. Nogle af husprofilerne står stadig her i 2018. Ligesom søerne anes bag den vold ligende kant i siluetten. Vestersøhus løber i starten i baggrunden, som et bånd. De indbyggede altaner anes ... og i et glimt
vises profilen af Nørrevold Skole og husfacaderne i kvarteret omkring. Et tidsbillede der stadig viser os, at kvarterets børn dengang i starten af 60´erne, havde friere muligheder for at skabe deres eget fælles univers. I et fælles by-projekt, hvor de fik adgang til brædder, søm og værktøjer. At de fik lov. En lærdom af dimensioner for livet ! Et par af dem har nok kunnet bruge erfaringen fra dengang i deres voksne liv. Måske som Arkitekt, Bygningskonstruktør, Billedhugger ... eller Ingeniør ..... !

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------