Ansigt til ansigt

Film Ansigt til ansigt Se Filmen

1987, 165 min.

Anne Regitze Wivel siger selv om sin film:
Filmen hedder "Ansigt til ansigt". Det gør den, fordi den viser en række ansigter, en række personer, der bekender sig til kristendommen, og kristendommen er ifølge filmen: "Ikke meninger om ditten og datten, men liv! En bestemt form for liv. Et liv i tro, håb og kærlighed, set i lyset af Jesu liv." Jeg har valgt at filme en gruppe mennesker, som har det tilfælles, at de har læst teologi og har besluttet sig til at blive præster. Ikke for at forveksle folkekirken med præsterne, for folkekirken er alle medlemmerne, alle disse 91% danskere. Snarere fordi jeg forestiller mig, at unge mennesker, der står over for en sådan livsopgave, må gøre sig en masse tanker om opgavens karakter på en så levende og udtryksfuld måde, at vi andre kan genkende dem som mennesker, der ligner os selv. Altså optog jeg filmen på Pastoralseminariet i København, hvor de teologiske kandidater efter endt studie gennemgår et fire måneders kursus i den praktiske præstegerning, som de om et øjeblik skal udføre i det virkelige liv.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Emneord: Religion, Folkekirken, Kristendom, Pastoralseminariet

Medvirkende: Arne Bugge, Bent Falk, Bjarne Lenau Henriksen, Mogens Lindhardt, Ernst W. Pedersen, Jesper Stange, Perben Aaholdt, Børge Haahr Andersen, Jens Lind Andersen, Knud Erik Braüner, Jørgen Bo Christen, Bodil Ejrnæs, Erik Aabjerg Friis, Inger Merete Hansen, Karen Henriksen, Merete Lisbeth Holck, Birgit Juhl Jacobsen, Kirsten Darø Jensen, Niels Iver Juul, Malte Koch, Birgitte Hjarva Licht, Birgit Bryld Lorenzen, Jørn Noe, Alice Norman, Sofie Petersen, Kirsten Roe Salomonsen, Kirsten Schmidt, Elisabeth Siemen, Johnny Søndberg-Madsen, Peter Nicolai Halvorsen, Linda Ïrskov Lange

Instruktør: Anne Regitze Wivel, Louise Kjær

Manus: Anne Regitze Wivel

Fotograf: Dan Laustsen, Claus Baadsgaard

Klipper: Ghita Beckendorff, Casper Høyberg

Produktion: Hanne Høyberg Filmproduktion, Statens Filmcentral

Filmtype: DK/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie