Film skal ses i religion

Film i religion

En lærebog fra Gyldendal om arbejdet med levende billeder i religionsfaget på gymnasialt niveau

Med undervisningsbogen ” Film skal ses i religion” viser Gyldendal nye veje til at arbejde med levende billeder i religion. Med afsæt i religionsfagets kernestof og faglige mål  arbejdes der med en bred vifte af genrer som fx dokumentarfilm, debatprogrammer og spillefilm. 

Bogen er forsynet varierede elevopgaver. Der er repetitive og produktive, mundtlige og skriftlige, til individuel fordybelse, par- og gruppearbejde og med bonusopgaver for dem, der har brug for det. Den henvender sig til elever på C- og B-niveau på alle gymnasiale uddannelser.

Bogen er skrevet af Mimi Olsen og Stine Ballisager og er blevet til i et samarbejde mellem Gyldendal,  Det Danske Filminstitut og DR/Gymnasium. På Filmcentralen/Undervisning og dr.dk/gymnasium er udvalgt en lang række film og tv-klip, som inddrages i bogens opgaver.

Læs mere om bogen hos Gyldendal Uddannelse  

Og læs en anmeldelse af bogen I Gymnasieskolen

”Film skal ses i religion” er del af en serie, der sætter fokus på, hvordan man kan inddrage og arbejde med levende billeder i fagene på gymnasialt niveau. I samme serie er desuden indtil videre udgivet bogen ”Filmisk Litteraturhistorie”: 

Emneord: 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle