Kenya - temabillede

Grøn bevægelse i Kenya

- et undervisningsmateriale til dokumentarfilmen "Taking Root"

Klassetrin: 

  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse
  • Gymnasiet

Grundskolefag: 

  • Samfundsfag
  • Geografi

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

For 150 år siden dækkede Kenyas skove 40% af landet – i dag er der 2 % tilbage. En af de første til at forsvare Kenyas træer og skove var en kvinde, Wangari Maathai. Hun organiserede kvinder i træplantningsgrupper, som udviklede sig til en landsdækkende bevægelse: Green Belt Movement (GBM). Bevægelsen stillede krav på befolkningens og naturens vegne og blev efterhånden anset for en trussel for det daværende regime i Kenya. Men GBM fortsatte sine aktiviteter og var medvirkende til regimets fald og demokratiets indførelse. I 2004 blev Wangari Maathai den første afrikanske kvinde som fik Nobels Fredspris.

Dette undervisningsmateriale til dokumentarfilmen "Taking Root" sætter fokus på udviklingen af Green Belt Movement og de miljømæssige konsekvenser. Undervisningsmaterialet er lavet af SPOR Media og kan findes på hjemmesiden "Fjerne naboer". Klik her:

Grøn bevægelse i Kenya - Baggrundsmateriale

Undervisningsmaterialet er rettet mod historie, samfundsfag, biologi, geografi og engelsk og kan med fordel benyttes til at gå i dybden og forstå de mange problematikker, der er relateret til natur og fattigdom i et udviklingsland som Kenya. Overalt i materialet er der henvisninger til yderligere læsning og film – ofte på engelsk. Undervisningsmaterialet er rettet mod undervisning på gymnasieniveau, men dele af materialet kan også bruges af folkeskolens ældste klasser.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle