Det går nok over

Det går nok over

Et undervisningsmateriale om unge og homoseksualitet

Klassetrin: 

  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse

Grundskolefag: 

  • Samfundsfag
  • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
  • Dansk

Emneord: 

'Finns du tjej som dras till både killar och tjejer?'. Sådan begyndte annoncen, som Cecilia Neant-Falk satte i ungdomsbladet OKEJ, da hun var 14 år gammel. Hun fik svar fra hele landet. Femten år senere satte hun samme annonce i avisen. Hun modtog over 80 svar og fik på denne måde kontakt til de tre hovedpersoner i dokumentarfilmen "Det går nok over": My fra Landskrona, Joppe fra Öregrund og Natalie fra Vålberg - tre piger med det til fælles, at de forelsker sig i piger, og at de ikke har fortalt det til nogen, hverken familie eller venner.

Ung, usikker og ved at blive voksen. Piger der tiltrækkes af andre piger. Cecilia Neant-Falk har med "Det går nok over" lavet en film, som hun ville ønske, hun selv havde set, da hun var en usikker teenager på 14 år.

"Det går nok over" handler om at være ung og homoseksuel, men det er også en film, som mere overordnet handler om at tage afgørende beslutninger i livet. Den handler om teenageårenes omtumlede følelser omkring kærlighed og identitet, om at stå udenfor og være bange, men også om det mod det til tider kræver at stille sig op og fortælle, hvem man er. Den handler om at turde stole på sine egne følelser og vilje - at tage sig selv alvorligt selvom det betyder, at man trodser sine omgivelser og deres konventioner.

Dette materiale er skrevet af Janne Juul Sørensen

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle