Vi der blev tilbage

2007, 25 min, DK/Kort fiktion, Danmark

En dyster fremtidsvision om 10-årige Adam, der sammen med en lille flok venner er ladt alene tilbage i en spøgelsestom by, hvor alle de voksne er gået under af håbløshed. Adam prøver at finde en mening med galskaben, inden børnene også fortaber sig.

Instruktør:

Martin de Thurah

Kategori: 

Emneord: 

Undervisningsmaterialer

 • Farlige film - temabillede

  Farlige Film

  Et interaktivt undervisningsmateriale til fire danske kortfilm.

  • 3. klasse
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  • 7. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

En stemningsfuld og formmæssigt original kortfilm af den internationalt anerkendte danske instruktør Martin de Thurah.
"Vi der blev tilbage" er en moderne eventyrfilm om et samfund, der er gået i opløsning. En science fiction-fabel om, hvordan de voksne er blevet underlige, og forsvinder, så efterhånden kun børnene er tilbage.
Ensomhed, angst, tab, død og undergangsstemning fylder filmen. Men den meget overraskende slutning tilbyder alligevel en vej ud af håbløsheden. Vi møder Adam, som oplever al forfaldet, og som alligevel forsøger at klare livet i forholdet til forældrene, læreren, kammeraterne og den jævnaldrene Ida fra klassen.
Filmen er oplagt som element i et undervisningsforløb om børns og unges forhold til jævnaldrende, forældre og samfund.
Filmens form og sprog gør den velegnet til at anlægge en filmanalytisk vinkel. Der anvendes adskillige elementer fra science fiction-genren - det er en fremtidshistorie om en civilisation, der er gået under. Belysning og ganske udtryksfulde farver understreger sammen med underlægningsmusikken og en stærk lydside den udprægede følelse af håbløshed. Filmen er fyldt med eventyrlige træk, og det vil derfor også være naturligt at inddrage modeller fra eventyrgenren i analysen.

Credits

Stills

Nimbus Film 2007

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Fighter

  Fighter

  Aicha går i gymnasiet, og hun skal være læge, siger hendes far. Men Aicha vil hellere bruge tiden på kampsport end på lektier. Hun trodser forældrenes forbud og begynder at træne professionelt i...

  Instruktør: Natasha Arthy

  2007, 96 min, DK/Spillefilm, Danmark

 • Se Filmen
  Oktoberdreng

  Oktoberdreng

  Thomas på 14 er lige flyttet til København og starter i en ny skole. Han vil gerne passe ind og være populær, men han har svært ved at åbne sig. Den populære Emma inviterer en dag Thomas hjem...

  Instruktør: Søren Green

  2018, 29 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle