Monalisa Story – En film om kærlighed, kamp og heroin

2016, 89 min, U/Dokumentarfilm, Sverige, Danmark, Danske tekster

MonaLisa levede et temmelig normalt liv. Hun var folkeskolelærer, holdt af at skrive og synge sange, og var en kærlig mor for sine to små børn. Men en dag ændrede alt sig. MonaLisa sank ned i dyb depression, mistede livsviljen og begyndte at selvmedicinere med heroin. Hendes verden smuldrede og børnene flyttede til plejeforældre. Hun mistede alt det hun havde kært og stod alene tilbage med spørgsmålene: Hvordan kunne det gå så galt - og hvorfor?
MonaLisas egen mor var også misbruger, og Monalisa blev født med abstinenser. Så snart hun kunne udskrives fra hospitalet, kom hun på børnehjem. Minderne fra hendes tidligste barndom brænder i hende, og selv om hun ved at hun er på vej mod selvdestruktion, er suget fra stofferne, der kan dulme smerten for stærkt.
Efter års heroinmisbrug møder hun Fredrik - sjælevennen, som selv er mærket af sin opvækst. De har alle odds mod sig, men beslutter at tro på kærligheden og sammen bestemmer de sig for at kæmpe sig ud af misbruget - hen mod drømmen om et normalt og værdigt liv.

Stills

Magic Hour Films 2016

Af samme instruktør

  • Se Filmen Jeg er min egen Dolly Parton

    Jeg er min egen Dolly Parton

    "Jeg er min egen Dolly Parton" er en dybt personlig dokumentarfilm instrueret af Jessica Nettelbladt, der har tilbragt lang tid med bl.a. musikproduceren Gudrun Hauksdottir og sanger Nina...

    Instruktør: Jessica Nettelbladt

    2011, 97 min, DK/Dokumentarfilm, El Salvador, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle