Den sidste antibiotika

2006, 29 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

Undervisningsmaterialer

 • Det globale miljø

  Det globale miljø

  Et temamateriale om de sidste 100 års globale miljøhistorie
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse

Undervisningsvejledning

En serie på otte film, hvor hver film fortæller sin historie om teknologiske fremskridt, som i løbet af en kort årrække buldrede frem og fik en enorm udbredelse. Umiddelbart så alting ud til at være i den fineste orden. Undervejs dukkede dog forskellige tegn op på negative miljømæssige følgevirkninger, som kunne være svære at dokumentere og argumentere for i en tid præget af teknologisk begejstring. Det er emner og problemstillinger, som på forskellige måder og med forskellige mål vil kunne indgå i undervisningen.
Filmene behandler en række vanskelige miljøspørgsmål, som bliver gjort tilgængelige for elever i overbygningen gennem en pågående, informativ og spændende formidling. De mange miljømæssige fakta og dilemmaer bliver historisk belyst gennem arkivklip, en alvorlig velargumenterende speak og interviews med forskere og fagspecialister. Eleverne bliver konfronteret med overbevisende kendsgerninger om en række alvorlige samfunds- og sundhedsmæssige problemer og dilemmaer, som er velegnede til videre undersøgelser og diskussioner i klassen.
Filmene benytter den klassiske dokumentarform: Budskabet bliver præsenteret allerede inden titelbilledet toner frem, filmenes speak gør emnet klart, påpeger problemstillinger, kommer med svar og anviser løsninger. Interviewene og de mange arkivklip underbygger filmenes indhold og argumentation. Filmene egner sig derfor også til at anvendes som grundlag for analyser og samtaler om, hvordan dokumentarfilm bevidst benytter sig af filmiske virkemidler for at belære og overbevise tilskuerne.

Credits

Alternative Title
Den sidste antibiotika
Instruktør
Jakob Gottschau
Fotograf
Michael Daugaard
Klipper
Jesper Osmund
Manuskript
Jakob Gottschau
Censur
Tilladt for alle

Stills

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Facebookistan

  Facebookistan

  Vi deler alle frivilligt meget personlige oplysninger på Facebook og vi har ved at underskrive Facebooks "Terms of Service" tilladt firmaet at bruge vores oplysninger til hvad de måtte finde...

  Instruktør: Jakob Gottschau

  2015, 59 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen På sporet af den hellige krig - Krigerne

  På sporet af den hellige krig - Krigerne

  I 1981 forsøger en gruppe islamiske ekstremister at omstyrte Egypten. Det lykkedes at slå landets præsident ihjel, men revolutionen udeblev. En af nøglepersonerne møder senere saudiaraberen...

  Instruktør: Jakob Gottschau, Øjvind Hesselager

  2008, 28 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle