Om filmcentralen

Spørgsmål og svar

Filmen hakker, når jeg afspiller den


Der kan være flere årsager til, at en film hakker. Hvis din computer ikke er kraftig nok, kan den ikke åbne og vise filmen jævnt.

En anden årsag kan være, at netværksforbindelsen ikke er i stand til at levere data i den hastighed, du har valgt. Prøv at vælge en lavere hastighed ved afspilning: klik på værktøjs-ikonet til højre under playervinduet (skærmbilledet med filmen) for at skifte båndbredde. 
 


En tredje årsag kan være, at andre programmer bruger noget af din båndbredde, f.eks. hvis du er i gang med en videokonference, er ved at downloade store filer eller sende store mails osv. Luk i så fald disse programmer og prøv igen. 
Min computer kan ikke afspille filerne

Der kan være flere årsager til, at du ikke kan afspille filerne:  

Der er ingen lyd 


Tjek volumenkontrollen i afspilleren i Filmcentralen. Hvis den er skruet op, og du stadig ikke får nogen lyd, kan du tjekke volumenkontrollen, som er indbygget i styresystemet. Se efter at volumen ikke er slået fra eller skruet ned.Kan jeg fra- og tilkoble tekster på filmene?


På en del film kan man fra- og tilkoble tekster. På enkelte film er teksten brændt ind i den streamede version, og du kan derfor ikke frakoble den. Du fra- og tilkobler tekster i playeren på det ikon, hvor der står “cc”.Kan jeg ændre båndbredde manuelt?


Ja, du kan ændre båndbredden via det ikon i playeren, hvor der står “HD”. Du kan streame i to forskellige kvaliteter: 1000 og 3000 KbpsHvilken teknologi er Filmcentralen baseret på? 


Filmcentralen er baseret på Flash Interactive server fra Adobe, og filmene er kodet i H-264.Hvorfor aldersbegrænsning?


Mange film er omfattet af bestemmelser som begrænser adgangen for visse aldersgrupper. Begrænsningen er sat af Medierådet for Børn og Unge for at opfylde kravene i Filmloven. Film, der vises i biografen, eller film, der sælges, lejes eller udlånes offentligt til børn, skal være godkendt af Medierådet for Børn og Unge. Er de ikke det, er det forbudt både at vise, sælge, leje eller udlåne dem offentligt til børn under 15 år.Hvad er forskellen på Streaming og download?


Ved download overføres filmen til harddisken og gemmes. Ved streaming gemmes mediefilen ikke, men overføres løbende. 


Fordele ved streaming:


  • Ingen ventetid, mens tunge mediefiler downloades
  • Ingen vanskelige download-procedurer 

  • Indholdet er umiddelbart tilgængeligt 
  • Ingen brug af lagerplads på computeren 

  • Ingen ventetid i forbindelse med køb og forsendelse 
  • Ubegrænset brug i abonnementsperioden Kan jeg downloade og gemme film fra Filmcentralen på min computer?


Nej. Filmene streames fra en server hos DBC, og alle film er DRM-krypteret af hensyn til ophavsretten. Filmene kan derfor ikke downloades og gemmes på din egen computer.