Russisk afskedsvisit i København

Klip Russisk afskedsvisit i København Se Filmen
Kommenter

1946, Københavns Havn, 3:22 min., Speak

Russisk afskedsvisit i København, april 1946. Officiel middag for General Jakusjov og hans stab, besøg på Amalienborg samt kransenedlæggelse i Mindelunden. 

Emneord: Besættelsestiden, Anden Verdenskrig, Rusland, Statsbesøg, Russere, København, 1940-1949

Medvirkende: Kong Frederik IX, Martin Andersen Nexø

Se alle credits i Filmdatabasen

Vis transskription

Se hele filmen

Diverse ugerevyindslag 1945-1946

1946, 11 min.

  • Lav dit eget klip i filmen
  • Se hele filmen
  • Vi har brug for din viden - læs mere

    Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

    Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Beskriv klippet

Placer klippet

Dit klip er oprettet

Skal klippet være en del af sitet, skal du indtaste navn og mail og trykke send. Ellers gå direkte til klippet.

Dit navn og e-mailadresse vil aldrig blive vist på sitet.

Dit bidrag er nu modtaget

Hvis vi vurderer, at dit klip og tilhørende informationer er relevant, vil det i den nærmeste fremtid blive gjort synligt på sitet.

Transskription

Nogle dage før de russiske styrker forlod Bornholm, aflagde den russiske øverstkommanderende general Jakusjov og hans stab besøg i København. De kom til København ombord på fyrinspektionsskibet Argus, der lagde til ved Havnegade. I de russiske officerers følge var amtmand von Stemann, orlogskaptajn Weilbach og cheftolken E.F. Lyhre.
Og her går de russiske officerer i land. General Jakusjov, kommandør Guskov, major Pavlov, oberst Basukov, oberst Strepkov og premiereløjtnant Vitorov. På kajen i Havnegade var der mødt mange mennesker for at byde russerne velkomne. Her hilser generalen på orlogskaptajn Ramberg, oberstløjtnant Jessen og kaptajn Ulf Jessen, der var attacheret russerne under opholdet i København.
Her ses Udenrigsministeriets direktør Frants Hvass og generalen.
På Christiansborg Slot var Udenrigsministeriet vært ved en festmiddag. Her er Kronprins Frederik i samtale med general Jakusjov og minister Leth, der virkede som tolk. Udenrigsminister Gustav Rasmussen, Prins Axel, Englands gesantminister Randall og landbrugsminister Erik Eriksen.
Og her ses blandt andre General Gørtz og Oberst Strepkov.
Fhv. minister Aksel Larsen og yderst til venstre, redaktør Børge Outze. Forfatteren Martin Andersen Nexø og Major Pavlov. Amtmand von Stemann. Den russiske minister Platkin. Og til venstre, minister Per Federspiel. Viceadmiral Vedell og kommandør Guskov. Oberstløjtnant Svend Wagner og yderst til højre, professor Ole Kivitz.
En af dagene aflagde general Jakusjov og hans stab et besøg i mindelunden i Ryvangen, hvor de nedlagde en stor smuk krans med røde og hvide blomster. Generalen og oberst Strepkov nedlægger kransen. Denne hyldest til den danske modstandsbevægelse var ønsket af russerne. Kirkeminister Hermansen takkede russerne for den smukke tanke.
Og her kører general Jakusjov i kongens bil ind på Amalienborg, og sammen med amtmand von Stemann følger den russiske stab efter.

Klip i nærheden

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------