Roosevelt på Frederiksborg Slot

Klip Roosevelt på Frederiksborg Slot Se Filmen
Kommenter (4 kommentarer)

1910, Frederiksborg Slot, 0:33 min., Stum

Den netop afgåede præsident Roosevelt besøger Frederiksborg Slot. Theodore Roosevelt (1858-1919) var amerikansk præsident 1901-1909. Besøget fandt sted i maj 1910. Roosevelt var på vej til Norge for at modtage Nobels Fredspris, som han allerede i 1906 fik for sin indsats for at afslutte Den Russisk-japanske Krig.

Emneord: Statsbesøg, Roosevelt, Theodore, USA, Frederiksborg Slot, Hillerød, 1910-1919

Medvirkende: Kong Christian X, Theodore Roosevelt

Se alle credits i Filmdatabasen

Se hele filmen

Roosevelt i Danmark

1910, 3 min.

  • Lav dit eget klip i filmen
  • Se hele filmen
  • Vi har brug for din viden - læs mere

    Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

    Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Beskriv klippet

Placer klippet

Dit klip er oprettet

Skal klippet være en del af sitet, skal du indtaste navn og mail og trykke send. Ellers gå direkte til klippet.

Dit navn og e-mailadresse vil aldrig blive vist på sitet.

Dit bidrag er nu modtaget

Hvis vi vurderer, at dit klip og tilhørende informationer er relevant, vil det i den nærmeste fremtid blive gjort synligt på sitet.

Klip i nærheden

Kommentarer

Bo Kihlgast Nielsen

11-02-2018

Der står intet om, at Kronborg Slot vises på denne film? Men jeg er sikker på, at det indskudte klip fra ca. 0.40 - 0.49 er filmet fra midten af den såkaldte "Fireportgård" på Kronborg Slot og Fæstning og ikke fra Frederiksborg Slot.

Navnet "Fireportgård" kommer sig af, at der er fire porte - en port til hvert af verdenshjørnerne. Kameraet står ca. midt i denne "gård" med hovedindgangen til slotsgården th. for kameraet (S), indgangspartiet med Mørkeport tv. for kameraet (N), porten ved Ridderpostejen bag kameraet (V), og jeg skulle tage uhyggeligt meget fejl, hvis ikke det netop er porten op mod Flagbastionen, der ses midt i billedet (Ø), som personerne går ned igennem hen mod kameraet.

Så Kronborg Slot vel i tilføjes som "Emneord" - og på forhånd tak for det . så man kan søge på det. For det er rigtigt sjovt at se. Specielt også det faktum, at porten mod Flagbastionen i dag ikke er identisk med den, der åbenbart var der i 1910 ... og jeg, der troede, at porten var flere hundrede år gammel(!!) - men det er den så ikke :-(-:

Bo Kihlgast Nielsen

11-02-2018

Hej igen ... ved nærmere eftersyn, er det kun godt halvdelen af klippet, der foregår på Frederiksborgs slot. Allerede fra 33 sekunder og til klippet slutter efter 56 sekunder, er det udelukkende filmet på Kronborgs område.

Redaktionen

14-02-2018

Kære Bo Kihlgast Nielsen
Tak for kommentar. Du har ganske ret i, at optagelserne er fra to forskellige steder. Jeg har nu forkortet ovenstående klip, så der kun er optagelser fra Frederikborg Slot. Derudover har jeg lavet et nyt klip, der hedder 'Roosevelt besøger Kronborg Slot'. Jeg har tilføjet Kronborg Slot som emneord til filmen og til klippet, så nu kan du søge på det.
Mvh Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Bo Kihlgast Nielsen

21-02-2018

Kære Maria.
Det var så lidt.
Mange tak for rettelserne :-)
Mvh. Bo

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------