Kaptajn Jespersen instruerer radiolytterne

Klip Kaptajn Jespersen instruerer radiolytterne Se Filmen
Kommenter

1932, Det kongelige Teater, 1:40 min., Reallyd

Gymnastikikonet Kaptajn Jespersen (J.P. Jespersen, 1883-1963) eksercerer radiolytterne. Han instruerer sidekast og kropsvridning til forebyggelse af lumbago og andre kropslige skavanker. Radiooptagelserne fandt sted i 'Stærekassen' ved Det kgl. Teater.

Gennem 25 år optrådte Jespersen på Statsradiofonien med programmet Morgengymnastikken, hvor han animerede lytterne til gymnastiske øvelser for at fremme deres sundhed, skærpe figuren samt ikke mindst "undgå blødagtighed". 

Emneord: Gymnastik, Radio, Danmarks Radio, 1930-1939

Se alle credits i Filmdatabasen

Vis transskription

Se hele filmen

Glimt fra Statsradiofonien

1932, 17 min.

  • Lav dit eget klip i filmen
  • Se hele filmen
  • Vi har brug for din viden - læs mere

    Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

    Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Beskriv klippet

Placer klippet

Dit klip er oprettet

Skal klippet være en del af sitet, skal du indtaste navn og mail og trykke send. Ellers gå direkte til klippet.

Dit navn og e-mailadresse vil aldrig blive vist på sitet.

Dit bidrag er nu modtaget

Hvis vi vurderer, at dit klip og tilhørende informationer er relevant, vil det i den nærmeste fremtid blive gjort synligt på sitet.

Transskription

Vi går over til næste øvelse. Samle hælene! Strække knæene! Rank Dem og rejs dem i Deres fulde højde! Sænke skuldrene og gør dem langhalsede! Kast så kroppen fra side til side. Så dybe sidekast som overhovedet muligt. Nu må vi anstrenge os for at komme så dybt ned som muligt. Drej så samtidig kroppen til venstre, så langt om som muligt. Når vridningen er størst, skal sidekastene være dybest. Vi drejer langsomt kroppen til højre side under dybe sidekast. Når vridningen er størst, skal sidekastene være dybest. Fortsæt nu med denne kombination af sidekast og kropvridning, idet de bestræber dem for, at for bevægelsen større i udstrækning og dybere i virkning for hver gentagelse. Denne kombination af sidekast og kropvridning tjener til at styrke midjemusklerne og bughulens organer. Det er i denne region, de allerfleste mennesker i en for tidlig alder forfalder. De lange slappe bugmuskler, der viser sig ved den uskønne topmave. De svage lændemuskler, der giver sig udtryk i lumbago og hekseskud. Ved udnyttelsen af denne kombination af sidekast og kropsvridning bortarbejder man disse lidelser. Er De fortsat med dybe sidekast og kraftige kropvridninger? Vi må vist have et skrappere arbejdstempo og dybere bevægelser, større grundighed, og overfør så denne arbejdstaktik i dagens arbejde. Slut.

Klip i nærheden

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------