Saa gik 1948

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

1948, 46 min., Musik

Magasin du Nords årsrevy 1948:
1) Der er nye stoffer i hovedhallen. Og man har pyntet op med fugle og fjer.
2) 'The new look' - modeopvisning. Kjoler, hatte, handsker.
3) Magasins laboratorium er flyttet ind i nye lokaler. Her undersøges stoffer nøje og materialer vurderes. Nogle gange må der kemiske undersøgelser til.
4) Import på baggrund af vareudveksling kræver initiativ og handlekraft. Magasin sørger bl.a. for tusindvis af meter af lagenstof, som har været en mangelvare. Varerne bringes til lagerlokalerne i Casino og derfra til Kongens Nytorv.
5) Efter lagenstofferne kommer de amerikanske khakifarvede militærhåndklæder. Københavnerne står i lange køer i regnvejr. Prisen for et frottéhåndklæde er 3,15 kr. 17.000 kunder blev ekspederet
6) Et andet stort salgshit i 1948 var amerikanske officersfrakker - Folkefrakken - som havde aftageligt foer, og dermed anvendelige hele året.
7) Danmark tog 5 guldmedaljer ved OL i London - svømmepigerne tegnede sig for størsteparten. Greta Andersen og Karen Margrethe Harup fik overrakt to originale amerikanske latex-badedrager som gave fra Magasin. De to guldmedaljevindere skriver også i Magasins 'gyldne bog'.
8) En travl aften i Magasin: Et hollandsk sangkor, der har givet koncert i byen, har erobret restauranten - efter lukketid! Der serveres smørrebrød og snaps.
9) 'Den britiske udstilling' 18. sept. til 3. okt. skal vise britiske tekstiler. I arbejdet med udstillingen fremstilles modeller, og 11 afdelinger flyttes for at gøre plads i stueetagen. Tegnere, tømrere, malere, dekoratører m.fl. arbejder i måneder på udstillingen. På åbningsdagen holdes en stor reception for de britiske partnere og de danske forhandlere.
10) Den officielle åbning af 'Den britiske udstilling' i København finder sted på Købehavns Rådhus. Kong Frederik, statsminister Hans Hedtoft og hertugen af Gloucester er til stede og holder taler.
11) De kongelige ankommer til Magasin og bliver vist rundt i udstillingen. Herefter åbnes dørene, og publikum strømmer ind. Den engelske handelsminister vises rundt af Magasins direktør.
12) Et skotsk militærorkester er på besøg i København og marcherer hver dag gennem byen. Københavnerne strømmer til.
13) I formiddagstimerne er udstillingen åben for forretningsfolk, så de kan bese varerne og forhandle om fremtidige leverancer. I løbet af de 14 dage udstillingen varer, bliver den besøgt af ca. 200.000 mennesker.
14) En hjemmeværnsgruppe af Magasin-folk er i december på øvelse i Høje Sandbjerg ved Holte.
15) Årets juleudstilling hedder "Med julemanden ved hånden". To gange dagligt spiller nisserne op til julemusik i Julemandens slot.
16) 2. juledag slår Magasin dørene op for en stor julefest for personalets børn.

Emneord: Magasin du Nord, Stormagasiner, Mode, Modeopvisninger, Tøj, Svømning, Restauranter, Kor, Udstillinger, Tekstiler, England, Militærorkestre, Hjemmeværnet, Jul, Børn, 1940-1949

Filmtype: Dokumentariske optagelser

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------