Landbageren
Landbagerens arbejde som det blev udført i gamle dag, tilbage fra 1870'erne. En mølle er knyttet til bageriet. Man fyrede og bagte på ovnens gulv, 'herden'. Der bages kommenskringler og derefter rubgrød. Mens ovnen varmes op, æltes rugbrødsdejen i et æltekar, trukket af en hestegang; dejen hæver med surdej. Når ilden i ovnen er brændt ned, rages asken ud, og brødene sættes ind på en "stage". Optagelserne har fundet sted i 1951 hos bagere i Tejn og Saksebro på Bornholm, der endnu anvender de gamle ovne og redskaber.
Emneord: Bagerier, Brød, Bornholm, 1950-1959
Instruktør: John E. Carrebye
Manus: Hans Lassen
Fotograf: John E. Carrebye
Klipper: John E. Carrebye
Produktion: Nordisk Films Kompagni, Dansk Kulturfilm
Filmtype: DK/Dokumentarfilm
Sådan laver du et klip
- Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
- Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
- For at se klippet, tryk ”Se klip”.
- Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.
Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.
Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.
Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.
God fornøjelse.
Se andre klip
Vi har brug for din viden
Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.
Sådan gør du
- Lav et nyt klip ved at trykke her
- Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted
Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie
Kommentarer
Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere
Tilføj kommentar
Tak for kommentaren
-----------------------------------------------