En Dag i København
Lyntoget "Nordjyden" ankommer til Københavns Hovedbanegård. Filmen følger et ægtepar på deres rundtur i hovedstaden: Lurblæserne, Rådhuset og Rådhuspladsen, Glyptoteket, Politigården, Christiansborg med Marmorbroen, Tøjhusmuseet og Det kgl. Bibliotek, Christiansborg Slotsplads og Børsen, Det kgl. Teater, Nyhavn, Amalienborg, Kongen på morgentur, Gefion-springvandet, Kastellet, Langelinie med Den lille Havfrue, Frihavnen, Nyboder, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsens Museum, Botanisk Have, Ørstedsparken, Frederiksberg Have, Vor Frelser Kirke med 400 trin op i tårnet, et panorama over byens mange kirketårne, Søpavillonen, Boulevardbanen, omkring Vesterport, Gl. Strand, De små Haver på Pileallé. Sport og fritidsliv i hovedstaden: KB-Hallen, Bellevue Strandbad. Tivoli - også i aftendragt. Klampenborg: stationen, Bellevueteatret, Øresund i vinterdragt, en familie i deres sommerhus "Solhytten". Isvinteren 1939-40 bl.a. med billeder fra Søerne, hvor der køres bilrace på isen.
Emneord: København, Klampenborg, Isvintre, Kirker, 1930-1939
Filmtype: DK/Dokumentarfilm
Sådan laver du et klip
- Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
- Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
- For at se klippet, tryk ”Se klip”.
- Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.
Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.
Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.
Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.
God fornøjelse.
Se andre klip
Vi har brug for din viden
Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.
Sådan gør du
- Lav et nyt klip ved at trykke her
- Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted
Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie
Kommentarer
Frank S Olinsson
08-03-2016
4:42 det er forunderligt, at så få ved, at haven ved Det Kgl Bibliotek (Paradishaven som vi kaldte den som børn p.g.a. de vidunderlige paradisæbletræer) er Chr IV's gamle havn til montering af krigsskibene.
Der er endnu fortøjningsringe i muren mod Christiansborg
Jesper Therman Bak
06-04-2016
Filmen er ikke fra 1940, men sandsynligvis samlet i 1940. Første tre afsnit foregår åbenlyst i sommerhalvåret og da der ikke er mørkelægning, benzinmangel, samt da soldaterne på Amalienborg er iført bjørneskindshue, i stedet for stålhjelm og kastellet er betjent af danske soldater, må det være sommeren 1939 eller før.
Redaktionen
08-04-2016
Kære Jesper Therman Bak
Tak for kommentar. Optagelserne er både fra 1939 og 1940. Vi daterer film ud fra de seneste optagelser (eller premieredatoen), og derfor er filmen dateret 1940.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen
Tom Wikborg
11-04-2016
Dejligt at se Vores smukke København, fra dengang alt endnu ikke var af lave og alt foregik i et
stille og roligt tempo.
Med venlig hilsen Tom Wikborg (Islands Brygge dreng, årgang 1938)
Tilføj kommentar
Tak for kommentaren
-----------------------------------------------