Det skønne Danmark

Film Det skønne Danmark Se Filmen

1921, 39 min., Stum

"Det skønne Danmark, Landet ved Sund og Bælt, - de smilende Strandes, de lyse Skoves, de frodige Agres Land".  En kaleidoskopisk rejse gennem Danmark. Filmen er ikke klippet, den ligger derfor ikke i geografisk orden og er uden mellemtekster. Først en rundtur i København med bl.a. Tivoli, Rådhuspladsen, Marmorkirken, Amalienborg, Dr. Louises Bro og det almindelige travle hverdagsliv i hovedstaden samt naturen i Dyrehaven lidt nord for København. Fra Sjælland iøvrigt ses bl.a. Stevns Klint med Gammel Højerup Kirke, Gåsetårnet i Vordingborg, Fredensborg Slot, Nakkehoved Fyr i Gilleleje og Kronborg Slot. Der er masser af optagelser fra badelivet på strandene i Nordsjælland og fra Bornholms klippekyst. På Fyn ses Christiansminde ved Svendborg og færgen til Tåsinge. Fra Jylland ses bl.a. Silkeborgsøerne, Himmelbjerget, Ålborg, som er forbundet med Nørresundby ved to broer, Skagen med Holger Drachmanns grav, den jyske vestkyst (formentlig Thorup Strand og Bovbjerg), Esbjerg med fiskerihavnen, Fanø, Ribe med sin domkirke og gamle huse, Møgeltønder, Schackenborg Slot, Dybbøl og Sønderborg, Galgebakken og Brundlund Slot med Slotsmøllen i Aabenraa, Gråsten Slot, Haderslev, Århus domkirke, Koldinghus og trafikknudepunktet Fredericia, som forbinder Fyn og Jylland, samt Vejle.

Emneord: Danmark, København, Jægersborg Dyrehave, Klampenborg, Dyrehaven, Strandliv, Havne, Himmelbjerget, Aalborg, Limfjordsbroen, Ribe, Fyn, Kronborg Slot, Bornholm, Vesterhavet, Esbjerg Havn, Fanø, Skagen, Langebro, Knippelsbro, Broer, Tog, Møgeltønder, Sønderborg, Dybbøl, Haderslev, Aarhus, Kolding, Fredericia, 1920-1929

Produktion: Nordisk Films Kompagni

Filmtype: Dokumentariske optagelser

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

mogens

30-10-2015

dejligt gensyn med gamle dage da ruderkonge var knægt.

Per Alfred Hansen

19-11-2015

Det er skønne optagelser det er mindeværdigt at se hvordan det så ud tidligere det er værdifuldt for vores ertertid at se tilbage på hvad vi kommer af og fra tid til eftertanke det er et storslået værk for eftertiden

ida lund

19-01-2016

dejlig film, jeg er glad for vore broer, men når man så ser det her, føler jeg alligevel, vi har mistet noget gammel kultur

Inge Wilhelmsen

18-11-2016

Jeg tror, at klippet fra den jyske vestkyst ca. 22:00 inde i filmen, hvor fiskekutterne ligger på stranden, er fra Lønstrup, da man på en af kutterne kan læse, at der står HG 45 (HG=Hjørring). Det korte klip umiddelbart efter er skrænten ud for Rubjerg Knude Fyr - knuden - der ligger syd for Lønstrup mellem Lønstrup og Nr. Lyngby .... En dejlig film.

Brian Hougaard Baldersbæk

07-12-2016

Jeg er bjergtaget.

Vidunderlig strimmel.

Har nydt hvert sekund.

Claus Baltersen

28-12-2016

Fantastisk film - lagde især mærke til klippet fra torvet i Haderslev, hvor statuen af den tyske Kaiser Wilhelm står. Den kan man i dag se på Sønderborg Slot, hvor den er udstillet.

jørgen e petersen

31-03-2017

dampbåden svanen ank. til Frederiksdal fra Fiskebæk med tilkoplet slæbebåd

Grethe Hansen.

20-03-2018

En rigtig god Film.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------