Alaskan Adventure

Film Alaskan adventure Se Filmen

1948, 59 min., Stum

Rejse til Fairbanks, Alaska med det dansk-amerikanske ægtepar Rudolph (Doc) Mueller og Karen Mueller. Rejsen foretages i cadillac og begynder i Los Angeles, Californien. Køretur gennem Mojave-ørkenen i 42 grader. Parret kommer forbi bjergene Mount Langley og Mount Whitney i Sierra Nevada. Smukke ørkenlandskaber og lokale småbyer besøges. Parret camperer i Ely, Nevada og laver mad over åben ild inden der besigtiges kobberaflejringer. Derefter går turen til det udslukte vulkanområde Craters of the Moon National Monument og bjerget Borah Peak i Idaho. Gennem grusvejene i British Columbia, Canada, ankommer parret til Alcan og Alaskan Highway Mile Zero. Ved Mile 390 krydses floden Tetsa, og parret kører gennem nationalparken Rocky Cut for at komme frem mod Muncho Lake. Liard River og området omkring udforskes, og ved afrejsen fra Lower Post er der stadig 450 kilometer til Fairbanks. Efter at have passeret Stikine-bjergene kører parret mod nord. Træbroen over Teslin-floden fører til Yukon-området og byen Whitehorse. Efterfølgende besøges landsbyen Champagne med dens klassiske raftehytter. Der køres videre mod Alaska med St. Elias-bjergkæden i baggrunden. Tanana-floden krydses. Nu er der kun 100 kilometer til Fairbanks. Da parret endelig ankommer til Fairbanks, er de ikke imponerede. De kører videre mod byerne Circle og Anchorage. Der camperes uden for Anchorage-området, og man kan se Alaska-bjergkæden, som parret kører igennem for at komme til kysten. Turen mod kysten går forbi Paxton Lake og Copper River. Inden den lange hjemtur, overnatter parret i en træhytte nær hovedvejen Tok Cut-off. Mellemteksterne er på engelsk.

Emneord: Rejser, Rejsebeskrivelser, USA, Alaska, 1940-1949

Instruktør: Rudolph W. Mueller

Filmtype: U/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet geografisk i Danmark. Brug danmarkskortet til at placere klippet. Kun klip med stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du behøver kun angive navn og e-mailadresse, hvis du ønsker dit klip skal være en del af sitet.

Du kan frit sende, dele og i de fleste tilfælde indlejre klippet på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet. 

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------