Om Filmcentralen

Teknologi

Filmene i Filmcentralen hentes via streaming, som er en teknologi, der gør det muligt at overføre og afspille mediefiler fra en server til en computer uden at lagre dem på computeren. Dette er til forskel fra download, hvor hele mediefiler overføres til harddisken og først derefter afspilles.  

Du kan pause, spole og se filmen så mange gange, du vil, ligesom hvis du lejer en film i en videoforretning eller låner den på biblioteket. Men her skal du ikke tænke på at levere den tilbage.  

Det eneste du behøver er et internetabonnement og en computer, mobil eller tablet med kapacitet til at vise film. Du finder mere information om dette under Understøttelse.

Programmer og software

For at se filmene på en computer skal du have installeret flash. Du vil blive bedt om at installere den nyeste version, hvis systemet kan se, at du ikke har det på computeren.

Obs: På mange skoler er det kun netværksadministratorer, der kan installere nye programmer. Kontakt venligst IT personalet på skolen, hvis dette er tilfældet.

For at se filmene på Android smartphone eller tablet skal du downloade og installere Filmcentralens Android Player på Google Play

Vær  opmærksom på at "Min filmcentral" og specielle funktioner ikke fungerer på mobil og tablets.