Om Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste med kort- og dokumentarfilm.

Filmcentralen har to sektioner: På Filmcentralen / Undervisning er der med UNI-login adgang for landets grundskoler og gymnasier. Filmcentralen / For Alle henvender sig til alle borgere i Danmark.

HVAD INDEHOLDER Filmcentralen / Undervisning?

Filmcentralen / Undervisning indeholder kort- og dokumentarfilm, undervisningsmaterialer, filmleksikon og en række andre læringsressourcer målrettet folkeskolen og gymnasiet.

Filmcentralen afløser Filmstriben / Undervisning, hvor Det Danske Filminstitut siden 2007 har streamet film til undervisningsbrug.

På Filmcentralen / Undervisning kan elever og lærere se alle de film, I hidtil har kunnet se på Filmstriben / Undervisning. Søgemulighederne er stærkt forbedrede, og sitet har en række nye faciliteter, der er udviklet direkte til brug for undervisere. I kan bl.a. lave jeres egne lister med film, klip og billeder og dele indhold med andre elever og kolleger.

Hvem står bag?

Ansvarlig distributør: Det Danske Filminstitut

Løsningen er udviklet af Det Danske Filminstitut.
Grafisk design: Rasmus Koch Studio
Informationsarkitektur og Brugeroplevelse: Sort/Hvid
Teknisk platform: Peytz & Co.
Streamingløsning og -support: DBC

Filmcentralen / Undervisning virker på både pc og Mac, tablets og mobiltelefoner. Med UNI-login har lærere og elever fuld adgang til alt indhold og alle faciliteter.

Abonnerede I på Filmstriben / Undervisning, fortsætter abonnementet på Filmcentralen. Filmstriben / Undervisning nedlægges, men Filmstriben fortsætter som streamingtjeneste for bibliotekerne og deres brugere.