The Act of Killing på Filmcentralen

foto fra dokumentarfilmen The Act of Killing

Joshua Oppenheimers The Act of Killing er en af det seneste års mest omtalte og prisbelønnede dokumentarfilm. For nylig vandt filmen den britiske BAFTA-pris, og i weekenden dystede den om en Oscar i kategorien Bedste Dokumentarfilm. Og den har tidligere vundet et væld af priser på filmfestivaler verden over.

The Act of Killing er en rystende og original skildring af et folkemord i Indonesien, hvor regeringen i 1965 blev væltet af militæret, som herefter udryddede mere end en million mennesker. Filmen foregår på øen Sumatra. Hér udfordrer filmskaberne militærstyrets nu aldrende bødler til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

Nu kan du se den dansk producerede dokumentarfilm på Filmcentralen.

Læs mere:

Rekonstruktion af et folkemord (artikel om filmen)

Vi fortæller historier for at retfærdiggøre vores handlinger (video med instruktøren Joshua Oppenheimer i samtale med filmhistoriker Lars-Martin Sørensen)

Indonesiens Killing Fields (artikel i Filmmagasinet Ekko)

Emneord: 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle