Vejen er lang - om Kvindebevægelsens historie

2016, 107 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

I 2015 er det 100 år siden, danske kvinder opnåede stemmeret. Inspireret af datoen stiller filmen skarpt på kvindebevægelserne i Danmark fra blåstrømper og rødstrømper til queer-feminister og nutidens unge kvinder og mænd.
Der løber en rød tråd mellem det 19. og det 20. århundredes to store kvindebevægelser. Begge kæmper for at opnå formelle rettigheder og for at få retten over deres egen krop. Begge opstår i kølvandet på lignende oprør andre steder i verden. Og begge starter som en lille håndfuld aktivister, der ender med at rejse landsdækkende bevægelser, som skelsættende og for altid ændrer en hel befolknings livsbetingelser juridisk, økonomisk og seksuelt.
Dette er også en personlig film, hvor instruktøren Mette Knudsen 40 år efter begivenhederne sætter den Rødstrømpebevægelse, som hun selv var en del af, ind i et større og nutidigt perspektiv ved at trække 100 års kvindehistorie frem og ved at undersøge, hvor unge kvinder og mænd i dag er på vej hen. Er vi i mål? Eller hvor er vi på vej hen?

Credits

Alternative Title
Vejen er lang - om Kvindebevægelsens historie
Instruktør
Mette Knudsen
Manuskript
Mette Knudsen
Censur
Frarådes børn under 7 år
Produktion
Nils Vest Film
Det Danske Filminstitut

Stills

Nils Vest Film 2016

Af samme instruktør

 • Se Filmen Rødstrømper - en kavalkade af kvindefilm

  Rødstrømper - en kavalkade af kvindefilm

  Denne kavalkade er både kvindehistorie og kvindebevægelsens historie. Den indeholder citater fra omkring 20 film, der er opstået mere eller mindre som udtryk for græsrødders ønske om at...

  Instruktør: Mette Knudsen

  1985, 35 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Frihed lighed stemmeret

  Frihed lighed stemmeret

  Historisk dokumentarfilm, der via gamle fotografier, satiriske tegninger, arkivfilm og nye optagelser levendegør den hårde og seje kamp, der gik forud for, at kvinderne i 1915 opnåede stemmeret.

  Instruktør: Mette Knudsen

  1990, 45 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle