Filmen er oplagt at bruge som udgangspunkt for samtale om begrebet tid. I kristendomskundskab kan filmen give anledning til at arbejde med tilværelsesspørgsmål som: Hvad er tid? Kan tid begynde, slutte eller stå stille? Er der mere fortid end fremtid? Er tid absolut eller relativ?
Danskfagligt kan man tage fat i kendte vendinger og udtryk: Hvad er kvalitetstid, tidsrøver, spild af tid eller en stille stund? Hvad betyder det at "slå tiden ihjel"? Stil spørgsmål ud fra filmen, fx scenen i frisørsalonen, hvor moren og pigen opfatter tiden forskelligt: Hvorfor går tiden ikke lige hurtigt for dem? Hvorfor tager butiksejeren ikke pigens tid, da han hører, hun har fødselsdag? Tal om mærkedage: Hvorfor fejrer vi fødselsdag? I de ældste klasser kan man introducere forskellige filosofiske retningers tanker om tid, fx Kant eller Relativitetsteorien.
Filmfagligt er det interessant at tale om tid i forhold til både dramaturgi og filmiske virkemidler. På film kan tid komprimeres ved hjælp af klipning og fastmotion eller forlænges ved hjælp af fx slowmotion. Tidsmæssig kronologi kan brydes med flash back og flash forward. I scenen, hvor pigen forfølger drengene, ændres hastigheden en smule flere gange; det er med til at understrege, at noget magisk er ved at ske. Kort efter løber hun igennem tunnelen og er pludselig væk fra storbyens jag og ved Tik Tak, hvor der er tid nok. Man kan også tale om forskellen på fortælletid og fortalt tid.
Man kan også lade eleverne finde sangtekster med tid som tema.