Skadet

0, 15 min, U/Kort fiktion, Frankrig, Danske tekster

Der er masser af suspense i denne kortfilm om en flok søskende, der gemmer på en hemmelighed. De er i skoven sammen, det er sommer, alt ligner idyl. De to ældste søskende flirter; de skulle holde øje med de mindre børn, men har mere øje for hinanden. Børnene finder en efterladt bil, som har været brugt til et bankrøveri. De finder også en pistol - og nu tager handlingen en uforudset drejning.

Denne film findes også med franske undertekster med særligt henblik på brug i sprogundervisningen. Se under originaltitlen "Cabossés".

Undervisningsmaterialer

 • foto fra filmen Amok

  Panorama

  Bog- og filmserie til undervisningen i fransk, tysk og engelsk i 8.-10. klasse - udviklet i et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og Gyldendal

  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Fransk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Filmen egner sig som udgangspunkt til brug i fransk i overbygningen, men har samtidig sin berettigelse som genstand for filmanalyse i danskundervisningen.
Tematisk spiller filmen på flere tangenter. På overfladen berører den temaer som overgangen fra barn til voksen, skyld/uskyld og søskendekærlighed. I et dybere lag stiller filmen skarpt på de mere tabubelagte temaer som vold i hjemmet og fortielse. Filmens dramatiske handlingsforløb bliver da også katalysator for et andet og fortiet familiært drama.
I forhold til franskundervisningen vil det være oplagt at tale om familie, familieforhold og familiemønstre ud fra filmens tematik. Det vil her desuden være muligt at arbejde med meddigtning i forhold til filmens slutning og mulige efterspil. Hvad sker der fx med faren, drengen eller de to unges forhold?
Filmen benytter sig effektivt af virkemidler i forhold til at skabe stemning, spænding og underbygge konfliktoptrapning. Der er således god mulighed for at arbejde med filmen ud fra en filmanalytisk vinkel med fokus på, hvordan specifik brug af lyd, farver, krydsklipning og billedkomposition skærper oplevelsen af spænding, uhygge og konflikt.

Stills

Kaléo Films 0

Af samme instruktør

 • Se Filmen Cabossés

  Cabossés

  Børn der leger, teenagere der flirter. De er i skoven sammen. De flirtende skulle holde øje med børnene, men har mere øje for hinanden. Børnene finder en efterladt bil, som har været brugt til...

  Instruktør: Louise de Prémonville

  2010, 15 min, U/Kort fiktion, Frankrig

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle