Outsider 3:3

2012, 77 min, Tv-serie, Danmark

Mobning, fordomme og forræderi er en del af hverdagen for Sebastian, Maria og Frede, som hver især er blevet tildelt rollen som outsider. Sebastian og resten af det populære slæng er ude en aften, som så mange aftener før. Alle er fulde og drengene konkurrerer i forskellige spring. Sebastian har umiddelbart ikke lyst til at springe, men bliver provokeret af de andre drenge til at prøve. Han springer, lander og ligger ubevægeligt på jorden. Sebastian er kommet alvorligt til skade og alle omkring ham er i chok - selv Maria og Frede. Sebastian skal indstille sig på et helt nyt liv i kørestol. Og det skal alle andre omkring Sebastian også.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen er en skildring af de eksistentielle spørgsmål, som unge før eller siden må forholde sig til: Hvem er jeg i andres øjne, og hvordan får jeg mod til at være mig selv på trods af, hvad andre mener?
Filmen skildrer to unge, der på hver deres måde skiller sig ud fra kammeraterne og kæmper for at finde deres plads og identitet, som bliver styrket af det venskab, der opstår imellem dem. Filmen er bygget op omkring to grupper af unge i den samme klasse, som har fået tildelt roller, som det er nærmest umuligt at komme ud af, indtil en ulykke ændrer på rollefordelingen i klassen. Det handler om identitet, men også om kærlighed, svigt og venskab. Filmen kan tematisk betegnes som en moderne fortolkning af "Den grimme ælling", hvor hovedtemaet er outsideren, men også emner som mobning og fordomme er væsentlige at berøre. Ved at fortælle en historie igennem outsideren kan filmen sætte fokus på og stille spørgsmål ved alt det, der betragtes som det normale. Det vil være relevant at definere outsideren i filmen i forhold til det såkaldt normale og diskutere begreberne i forhold til filmens øvrige personer og omgivelser. I forlængelse heraf kan der arbejdes med roller og identitet og de vidtrækkende konsekvenser en tildelt rolle i en gruppe kan have for den enkeltes identitet. Det vil være relevant at tage udgangspunkt i de enkelte temaer og bruge både perspektiverende film og tekster for at understøtte filmens handling og budskab.

Stills

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Fighter

  Fighter

  Aicha går i gymnasiet, og hun skal være læge, siger hendes far. Men Aicha vil hellere bruge tiden på kampsport end på lektier. Hun trodser forældrenes forbud og begynder at træne professionelt i...

  Instruktør: Natasha Arthy

  2007, 96 min, DK/Spillefilm, Danmark

 • Se Filmen Nylon

  Nylon

  Til familiefødselsdag oppe i sin morfars hus i Sverige, fascineres den 17-årige Victor af sin smukke kræftramte tante, Isabel. Mens festlighederne fortsætter omkring ham, prøver Victor at komme...

  Instruktør: Jeanette Nordahl

  2015, 27 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle