Mops & Ollie

2013, 8 min, DK/Kort fiktion, Danmark

De to rumvæsener Mops og Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Oven over planeten er et stort motorvejsnet, og der falder tit ting og sager deroppefra og ned på Mops og Ollies planet. De to venner leger, indtil de bliver uvenner over tingene. De bliver rigtig kede af det, indtil det går op for dem, at de ikke har brug for tingene - de har brug for hinanden.

Instruktør:

Christian Kuntz

Kategori: 

Emneord: 

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

¿Mops og Ollie¿ er en kort animationsfilm, der er fortalt i et roligt tempo og har en enkel handling. Den foregår på en fremmed planet, der dog på flere måder ligner Jorden. Der er græs, grønne planter, en sø og en hule. Her bor de væsner, som er filmens hovedpersoner. Filmen handler om at prioritere det gode venskab frem for gods og guld, og problemstillingen fremstilles let tilgængelig for yngre børn.

Filmen er velegnet til undervisningsforløb i faget dansk i indskolingen, hvor fokus er på selve filmens handling og fortællingens struktur. Brug evt. filmen som anledning til at introducere kontraktmodellen. I arbejdet med handlingsanalyse kan man tage skærmbilleder fra filmen (en funktion i Filmcentralen), som eleverne kan bruge som støtte, når de arbejder med at gengive filmens handling.

Filmens lydside kombinerer reallyd og effektlyd med en meget stemningsfuld musik, der er med til at understrege karakterernes handlinger og følelser. Karaktererne taler i udtryksfulde lyde, men uden forståelige ord. Filmens lydside egner sig til at introducere analysearbejde med lyd. Her kan det være interessant at fokusere på de forskellige lydkilder og deres samlede udtryk, men der er også gode muligheder for at lade eleverne eksperimentere med fx at optage lyd og gætte, hvor de andre elevers lydoptagelser stammer fra. Dette arbejde kan fx foregå på tablets. Eleverne kan også arbejde med meddigtning og selv lave replikker og lægge stemmer til Mops og Ollie.

Endelig kan I også vælge selv at lave små animationsfilm med fx temaet venskab. På Det Danske Filminstituts hjemmeside ligger det gratis animationsprogram FILM-X Animation, der er udviklet til børn. Her er bl.a. vejledninger i, hvordan man laver animation i praksis.

Credits

Stills

Profile Pictures 2013

Af samme instruktør

 • Se Filmen Bertram finder hjem

  Bertram finder hjem

  Bjørnen Bertram er adopteret af sine menneskeforældre og drømmer om at finde ud af, hvor han kommer fra. Sammen med sit tøjdyr, søpapegøjen Muffin, drager Bertram derfor ud bag de store bjerge...

  Instruktør: Christian Kuntz

  2016, 12 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle