Miniyamba

2013, 14 min, DK/Kort fiktion, Danmark, Danske tekster

Som tusinder af andre, der hver dag forlader deres hjemland, har Abdu, en ung mand fra Mali, besluttet sig for at prøve lykken i Europa. En rejse fra Niger til Barcelona gennem den spanske enklave, Ceutas pigtråd, som sidste forhindring på Afrikas jord. Migranternes drømme konfronteres med livets hårde realiteter og i det fjerne skimtes lyset over Vesteuropa...

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin
 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Samfundsfag
 • Kristendomskundskab
 • Musik
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Med udgangspunkt i "Miniyamba" kan der arbejdes med afrikansk migration samt brug af underlægningsmusik, symboler og traditionel billedkunst.

Underlægningsmusikken er med til at etablere oplevelsen af det Nordafrikanske miljø. Musikken er brugt til at give os en indsigt i både kulturen og personernes følelser/drømme, ligesom rytmen understøtter det flagrende udtryk i billederne. Dette kan tages op i faget musik, hvor man kan eksperimentere med at afspille eller lave forskellige lydspor til scener fra filmen. Hvordan vil scenerne virke uden lyd? Eller med klassisk, techno, metal eller elevernes egne kompositioner? Ønsker man at arbejde videre med afrikansk musik, kan man på www.miniyamba.com finde oplysninger om de medvirkende kunstnere samt de specielle malinesiske instrumenter, der er anvendt.

Miljøet illustreres også ved hjælp af de meget flotte animationers tydelige inspiration fra traditionel afrikansk billedkunst. I faget dansk kan man arbejde med en analyse af filmens billedside. Vis fx scener fra ¿Mulan¿ eller ¿Brendan og hemmelighedernes bog¿, som trækker på kunstneriske udtryk fra hhv. Japan og Irland. Ville historien have haft den samme virkning, hvis den var en typisk 3D-animation?
Hjemmesiden fjernenaboer.dk kan danne baggrund for fordybelse i afrikansk migration, ligesom filmene "Sharaf" og "Amsterdam" på Filmcentralen behandler samme tema som "Miniyamba".

Endelig kan der i kristendom arbejdes med slangen Miniyamba som symbol, og man kan sammenligne den med Midgårdsormen eller Lindormen.

Stills

Bezzo Productions 2013

Af samme instruktør

 • Se Filmen Shaman

  Shaman

  Utaak sidder i et busstoppested i København. På himlen over byen ser han en fugl fra sit hjemland, Grønland, og mindes dengang en qivitoq dræbte bygdens fangere med hjælp fra en tupilak. Den...

  Instruktør: Luc Perez

  2007, 9 min, DK/Kort fiktion, Frankrig, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle