Min bedste lærer - del 4

2006, 25 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

For mange har mødet med en lærer haft en afgørende betydning. At møde en person, som værdsætter den enkelte elevs evner og giver dem lyst til at lære og udvikle sig. Det kræver lærere, der ikke bare er fagligt dygtige, men autentiske mennesker, der tør bruge deres egne følelser og erfaringer i klasselokalet. I dokumentarserien "Min bedste lærer" følger vi Camilla Hoffmann - en usædvanlig kompetent og nærværende klasselærer - igennem et hårdt skoleår. Camilla Hoffmann arbejder på Hylleholt skolen i landsbyen Fakse Ladeplads, og filmholdet skildrer hendes arbejde med de enkelte elever og deres forskellige problemer: præstationsangst, pige-konflikter, ordblindhed og mobning. Gennem samtale, nærvær og en til tider barsk konfliktløsning formår Camilla at styrke elevernes selvtillid og hele klassens fællesskab.

Undervisningsmaterialer

 • Den relationsorienterede lærer

  Den relationsorienterede lærer

  Essay af professor Per Schultz Jørgensen om dokumentarserien "Min bedste lærer"
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse

Undervisningsvejledning

Dokumentarfilmen "Min bedste lærer" taler både til elever og lærere. Den giver psykologisk indsigt og forståelse for velkendte grupperelationer og handlemønstre i skoleklasser. Den tilbyder også mulige løsningsforslag til mange velkendte problemfyldte situationer i klassen. I klassen er den oplagt at bruge som afsæt for diskussion af og forståelse for en række temaer, bl.a. pubertet, fastlåste roller, præstationsangst, mobning, konflikter i drenge- og pigehierarkier samt dysleksi. Serien er inddelt i fire afsnit, som vægter forskellige temaer:

 1. Fokus på inklusion, fastlåste roller, præstationsangst og klassefællesskab
 2. Fokus på magtrelationer i drenge- og pigegrupperne
 3. Fokus på mobning, pjæk, selvmordstanker og vold
 4. Fokus på pubertet, ensomhed, venskab og dysleksi

På lærerværelset er filmen oplagt som afsæt til diskussion af lærerrollen, den autentiske lærer og inspiration til relationsarbejde. Den autentiske lærer er her ikke et vidtløftigt og teoretisk begreb. Camilla Hoffmann er håndgribelig og nærværende. Gennem strukturerede samtaler og markant tilstedeværelse styrker hun elevernes selvtillid og klassens fællesskab. Camilla Hoffmann er både klog på sig selv og sine relationer. Hun er menneske og underviser med stor tro på faglighed, egne virkemidler og eleverne. Hun reflekterer over sine metoder og tilbyder seeren praktikker og metodikker, som kan anvendes, justeres og bearbejdes til eget brug.

Credits

Alternative Title
Min bedste lærer
Instruktør
Louise Detlefsen
Louise Unmack Kjeldsen
Fotograf
Erik Molberg Hansen
Klipper
Kasper Leick
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Selskabet Aps.

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Hjerter Dame

  Hjerter Dame

  For første gang nogensinde står en kvinde ved roret i LO. Hendes mission er at genskabe troen på fællesskabet og modernisere fagbevægelsen. Lizette Risgaards vej til magten har været præget af...

  Instruktør: Mette-Ann Schepelern, Louise Detlefsen

  2018, 86 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Forsøget

  Forsøget

  Tænk hvis lægerne pludselig fandt en mekanisme i menneskets eget immunsystem, der gjorde det muligt at helbrede kræft ved hjælp af vores egne immunceller? "Forsøget" følger læger og patienter i...

  Instruktør: Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen

  2014, 56 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle