Linnea i malerens have

1992, 29 min, U/Kort fiktion, Sverige

Linnea elsker at besøge Blomkvist. Blomkvist har god tid, der vanker altid saftevand og kage, og så har han en dejlig bog med billeder af Claude Monets malerier. Men en bogs gengivelse af Monets kunst er slet ikke som at se malerierne i virkeligheden, og Linnea og Blomkvist drager til Paris og går på museer, hvor der hænger Monet-billeder. Men det allerbedste er, at de også besøger Monets have i Giverny med de mange blomster og åkander. En betagende børnefilm, der smukt åbner alle sanser i en forbilledlig indføring i Monets univers og kunstens verden generelt, og som samtidig er en skildring af et venskab, der slår bro over generationskløften.

Undervisningsmaterialer

 • Billede fra filmen Linnea i malerens have

  Linnea i malerens have

  Et undervisningsmateriale til anvendelse i faget billedkunst.

  Materialet er skrevet af Torben Blankholm.

  • 0. klasse
  • 1. klasse
  • 2. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling

Fag: 

 • Billedkunst

Undervisningsvejledning

Filmen er velegnet til undervisningsforløb i både indskolingen og på det yngste mellemtrin i faget billedkunst - særligt med fokus på at introducere maleren Claude Monets liv og kunst.
Det er en sød, varm og meget enkel animationsfilm, der er fortalt i et roligt tempo. Historien om Monets liv og kunst opleves gennem pigen Linnea, der elsker blomster. Linnea tager på tur i Frankrig sammen med sin ven hr. Blomkvist. De besøger både kunstmuseer, hvor Monets malerier hænger, og Monets have i Giverny, hvor de ser på og taler om åkanderne og den japanske bro og kigger indenfor i malerens hus.
Filmen er samtidig en generel indføring i kunsthistorien med specielt fokus på impressionismen. På en illustrativ og meget let forståelig måde introducerer filmen begreberne "indtryk" og "udtryk" hos Monet, men begreberne sættes samtidig i relation til en mere generel udvikling af impressionismen. Filmen illustrerer desuden med nærbilleder, hvordan Monet arbejdede med at kombinere grovere penselstrøg til farvestrålende, udtryksfulde helheder, hvilket var et nybrud i malerkunsten.
Filmen baserer sig på en bog af Lena Anderson og Christina Björk fra 1987. På mellemtrinnet er det derfor desuden relevant fx i et samarbejde med faget dansk at sammenligne bog og film med fokus på forskelle og ligheder i de to fortælleformers indhold og udtryk.

Credits

Stills

Svenska Filminstitutet 1992

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle