Habibti min elskede

2002, 29 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Den medicinstuderende Zahra lever et omhyggeligt arrangeret dobbeltliv mellem sin muslimske familie og sin danske kæreste Mads. Da Zahra bliver gravid, afsløres hendes forhold til Mads, og hun forstødes af sin elskede far. Zahra indleder nu en mareridtsagtig kamp for at opnå faderens tilgivelse. Men hvor langt vil Zahra gå, og hvor meget skal hun miste, før hun er i stand til træffe et valg på trods af omverdenens pres?

Undervisningsmaterialer

 • Den korte film

  Den korte film

  Et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og Gyldendal med fokus på den korte film som genre og kunstart

  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Samfundsfag
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Kulturmøder er det overordnede tema i denne stærke novellefilm om kærlighed mellem to unge med forskellig kulturbaggrund. Filmen vil med fordel kunne inddrages i et tværfagligt arbejde i fagene dansk, kristendomskundskab og samfundsfag. Muslimske Zahra er blevet gravid med sin danske kæreste Mads og bliver herefter udstødt af familien. Filmen peger dermed på flere konfliktfyldte aspekter af kulturmødet mellem den muslimske og den dansk-kristne kultur, herunder betydningen af ære og skam, kærlighed før ægteskab, kvindens rolle, abort samt frivillige og arrangerede ægteskaber. I kristendomskundskab vil det være relevant at sætte fænomenet ære og skam i perspektiv som centrale begreber i de forskellige verdensreligioner. I forhold til samfundsfag vil det desuden være muligt at arbejde med sammenhængen mellem uddannelse, arbejdsmarked og integration, hvor filmen bl.a. opstiller et aktuelt billede af ambitiøse indvandrerpiger på videregående uddannelser over for de lavere uddannede indvandrerdrenge.
Endeligt kan man med fordel arbejde med filmens handlingsopbygning, herunder hvordan konflikten skrider frem samt en analyse og fortolkning af filmens flotte anslag og åbne slutning.
Filmen kan desuden give anledning til et videre arbejde med virkemidler og filmsprog. Det håndholdte kamera, den abrupte klipning og lyden er med til at opbygge stemningen og underbygge filmens tematik.

Stills

Nimbus Film 2002

Af samme instruktør

 • Se Filmen D.A.D: True Believer

  D.A.D: True Believer

  Torleif Hoppe har været D.A.Ds femte medlem gennem de 25 år, bandet har eksisteret. Han har fulgt dem gennem op- og nedture og dokumenteret festerne, snakkene, diskussionerne, koncerterne,...

  Instruktør: Torleif Hoppe

  2008, 94 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle