Frederikke

2007, 20 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Frederikke på 9 år bliver afleveret af sin far: Hun skal på weekend hos sin mor. Frederikke glæder sig, men weekenden går ikke helt, som hun har forventet. Moren har fået en ny kæreste, og hans ting fylder hele Frederikkes værelse. Der er ikke rigtigt plads til Frederikke nogen steder. Moren og kæresten skændes, og Frederikke er overladt helt til sig selv. Heldigvis kan hun lege med hunden Nielsen og sammen laver de en overraskelse til Frederikkes mor. Men moren bliver ikke så glædeligt overrasket, som Frederikke havde håbet. Frederikke mister helt lysten til at være på weekend hos sin mor og ringer efter sin far.

Undervisningsmaterialer

 • Farlige film - temabillede

  Farlige Film

  Et interaktivt undervisningsmateriale til fire danske kortfilm.

  • 3. klasse
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  • 7. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen kan benyttes som eksempel på, hvordan "de voksne" opfører sig, når de er blevet skilt. Den er oplagt at inddrage i et tema om børns vilkår i familien.
Man ser, hvordan Frederikke bliver afleveret for at holde weekend hos sin mor. Moren har glemt, at Frederikke skal komme og er langt inde i nogle problemer med sin nye kæreste, Mikael. Hun får ikke orienteret Frederikke ordentligt. Frederikke oplever dramaet bølge frem og tilbage uden at vide, hvad problemerne drejer sig om.
Frederikke har forberedt en overraskelse til moren. Moren interesserer sig dog ikke for hendes overraskelse, og da Frederikke føler, at der ikke er plads til hende på hendes eget værelse pga. Mikaels ting, ringer hun til sin far, som straks vil komme og hente hende.
Filmen lægger op til drøftelse af spørgsmålet om, hvorvidt det altid er hensigtsmæssigt at opretholde en fast deleordning. Og den viser, hvor svært det kan være at være barn, når de voksne skal realisere deres nye parforhold. Filmen lægger op til diskussion af, hvordan det er, når forældrene får nye kærester.
Filmen er i høj grad fortalt ud fra Frederikkes perspektiv. Den forholder sig ikke til morens svigt. Den konstaterer nærmere. Filmen kan derfor anvendes til diskussion om betydningen af, at forældre taler med deres børn og holder dem orienterede om udviklingen i deres nye forhold.

Credits

Stills

Zentropa Entertainments 2007

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Rodløs

  Rodløs

  Alex på 14 år arbejder på et mekanikerværksted. Forældrene er fraværende og Alex finder derfor fællesskab, accept og tryghed, når hun hænger ud på værkstedet med sine venner. Alex afprøver...

  Instruktør: Kira Richards Hansen

  2014, 19 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen Sky

  Sky

  Står minder og mareridt i vejen for fred og forsoning for et menneske, som har mistet alt? Man skal drage dybt ind i mørket, før man finder ud - og op. Den ældre mand, Joakim, vil have fred i...

  Instruktør: Mikkel Sørensen

  2010, 25 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle