Forsvunden

2006, 27 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Christine slår op med sin kæreste, Martin, lige før de skal af sted på lejrskole. Hun ønsker ikke at deltage, hun ønsker at forsvinde. Mens de er på lejrskolen trækker Christine sig mere og mere ind i sig selv - og væk fra de andre. En uventet voldsom oplevelse i skoven - og dens konsekvenser - hjælper Christine til fuldstændig at ændre sin selvopfattelse.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Filmens centrale temaer er kærlighed, seksualitet, identitet og ungdom, og det gør filmen velegnet at bruge i en danskfaglig sammenhæng. Filmen er en skildring af en pige, der forsvinder mere og mere ind i sig selv for derefter at genopdage sig selv som en anden end den, hun regnede med at være. Hendes forvirring om egen identitet spejles i den ældre lærerinde, og de oplever en gensidig seksuel tiltrækning, som de imidlertid ikke kan realisere. Skildringen af de følelser, der herved opstår, gør filmen oplagt at bruge i et forløb om den svære kærlighed, der ikke kan ignoreres og heller ikke leves ud, samt i forløb med andre tekster eller medieudtryk, der indeholder samme tematik. Det kunne være ungdomsfilm som "En forelskelse" eller "Det går nok over". Filmen kan desuden indgå i forløb om kærlighed, forelskelse og køn med efterfølgende diskussion om, hvordan forskellige genrer griber emnerne tiltrækning og seksualitet an. Filmens billed- og symbolsprog virker meget stærkt, og det giver rig mulighed for fortolkning - mange væsentlige scener i filmen bliver udelukkende fortalt på billedplanet uden ord. Billederne har en symbolsk kraft i sig, og det vil derfor være væsentligt at inddrage billedplanet som parallel til indholdet, når filmen analyseres og fortolkes. I forlængelse heraf kan lægges op til diskussion om, hvordan indre følelsesmæssige tilstande kan udtrykkes i filmsproget.

Credits

Af samme instruktør

 • Se Filmen Nogle gange kommer vinteren om natten

  Nogle gange kommer vinteren om natten

  Nana er forfatter og når Nana drømmer om natten er der altid to af hende. I forbindelse med sit forfatterskab deltager hun i en bogmesse i Sverige. Hun indlogerer sig på et afsides liggende...

  Instruktør: Lærke Lauta

  2011, 29 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen Kysss

  Kysss

  Filmen forsøger at hylde øjeblikket, fokusere på detaljen i livet, og frem for alt vise ømhed i en ellers brutal virkelighed.

  Instruktør: Kaspar Munk

  2004, 10 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle