Ernst og blikkenslageren

2000, 7 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ernst vasker op, og mor synger, mens hun tørrer af. Men pludselig ser de, at røret under vasken er utæt, og der kommer en sø på gulvet. Mor ringer efter blikkenslageren, som kommer og undersøger sagen. Ernst hjælper blikkenslageren med stor interesse, alt imens mor laver kaffe. Mens blikkenslageren tager en kaffepause i mors stue, arbejder Ernst videre med rørene under køkkenvasken.

Instruktør:

Alice de Champfleury

Kategori: 

Emneord: 

Undervisningsvejledning

Filmene om Ernst er velegnede til undervisningsforløb i faget dansk i indskolingen med fokus på filmfortælling, handlingsgang og fortællingens struktur. Filmene er korte, varme, humoristiske fortællinger, der er fortalt i et roligt tempo og har en enkel fremadskridende handling. De foregår i et nutidigt miljø med genkendelige personer og handler om begivenheder og problemstillinger, som børn kender fra deres hverdag.
Filmenes lydside er helt speciel og meget velegnet til et grundigere arbejde med filmlyd. Lydsiden kombinerer lydeffekter, musik og den menneskelige stemme til en velfungerende lydkulisse, hvor hver person taler i et udtryksfuldt volapyk-sprog uden forståelige ord. Her kan det være interessant at fokusere på de forskellige lydkilder og deres samlede udtryk. Der er også gode muligheder for at integrere it ved at inspirere til elevernes egne eksperimenter med at optage lyd og til at kombinere lyd og billeder på computer og dermed tilgodese krav fra faghæfte 48. Arbejdet kan have karakter af elevernes meddigtning, fx kan eleverne selv komme med bud på filmenes forskellige dialoger.
Filmenes billedside er ganske enkel, men samtidig præget af klassiske filmiske virkemidler. Her er det oplagt at komme ind på visuelle virkemidler som perspektiv, beskæring og synsvinkel samt virkemidler, der er knyttet til det tegnede udtryk.

Credits

Alternative Title
Ernst og blikkenslageren
Instruktør
Alice de Champfleury
Fotograf
Jan-Erik Sandberg
Klipper
Mogens Hagedorn Christiansen
Manuskript
Alice de Champfleury
Censur
Tilladt for alle
Produktion
ASA Film Production

Stills

ASA Film Production 2000

Af samme instruktør

 • Se Filmen Sol skin

  Sol skin

  Det er sommer, og Nadja på 13 år fordriver tiden alene med at spise is og ligge på stranden, hvor hun fascineres af en lille idyllisk familie, som hun følger efter og begynder at udspionere. På...

  Instruktør: Alice de Champfleury

  2009, 29 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen Ernst i svømmehallen

  Ernst i svømmehallen

  Ernst og mor skal i svømmehallen. Mens mor køber billet, kigger Ernst gennem en stor glasrude ind i svømmehallen. Han får øje på en sød pige, og 10 meter vippen. Efter omklædning står Ernst nu i...

  Instruktør: Alice de Champfleury

  2000, 7 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle