En Præsident Vender tilbage – efter kuppet i Madagaskar

2017, 79 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Sydafrika, Frankrig, Danske tekster

Et militærkup i 2009 i Madagaskar tvang på brutal vis den demokratisk valgte og populære tidligere madagaskiske præsident, Marc Ravalomanana, i eksil i Sydafrika. Efter kuppet samlede han et hold af rådgivere, der skulle finde frem til, hvem der var bag kuppet, der forviste ham ud af sit eget land. Med hjælp fra en privat milits, indtog en ung radio DJ, forretningsmand og aspirerende politiker det højeste embede i det afrikanske land, og efterlod store dele af befolkningen i fattigdom og hungersnød.
Den fortrængte præsident søger på determineret vis en fredelig tilbagekomst til sit land og hans embede, men realiserer hurtigt, at han må navigere i et minefelt af politisk intrige og særinteresser. Han forsøger derfor igennem verdenssamfundets organer at mediere en diplomatisk løsning.
?Igennem en femårig optageperiode og unik adgang til præsidentens private sfære og fortrolige møder med hans rådgivere samt internationale møder, fortæller 'En præsident vender tilbage - Efter kuppet i Madagaskar' den utrolige og intime historie om det politisk magt- og rænkespil i forbindelse med det madagaskiske coup d’etat i 2009, og følger den landsforviste tidligere præsident i hans kamp for at vende tilbage til sit hjemland for at geninstallere demokratiet til Madagaskar.

Credits

Alternative Title
Return of a President - After The Coup In Madagascar
Instruktør
Lotte Mik-Meyer
Censur
Frarådes børn under 7 år
Produktion
Magic Hour Films
Kamoli Films
MikMeyer Film

Af samme instruktør

 • Se Filmen Det vi ser

  Det vi ser

  Filmen følger fire unge kvinder og deres tegneproces. Undervejs møder vi skulpturerne på Glyptoteket og tegnelæreren Asbjørn Jakobsen. At tegne er kun delvist et håndværk. Ligeså vigtigt er det...

  Instruktør: Lotte Mik-Meyer

  2006, 58 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Det arabiske initiativ

  Det arabiske initiativ

  Som del af den danske regerings "Arabiske Initiativ" sendes en af Europas førende islamforskere, danskeren dr. phil Jakob Skovgaard-Petersen til Cairo med sin familie. Formålet er at skabe...

  Instruktør: Lotte Mik-Meyer

  2008, 58 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle