Den perfekte muslim

2009, 58 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

På videnskabelig vis forsøger Nikolai Lang fra Dansk Center for Integrationsanalyse (DCIA) at trænge om bag medierne og politikernes spin og en gang for alle at løse integrationsproblematikken. Fenar Ahmad, hvis familie kommer fra Irak, dokumenterer denne kamp, samtidig med at han undersøger sin egen oplevelse af mødet med Danmark.

Undervisningsvejledning

Filmen er med sine provokerende, men også herligt ironiske kommentarer oplagt at bruge som afsæt for diskussioner om indvandring og integration i samfundsfag, eller i tværfaglige sammenhænge i
dansk, samfundsfag, mediefag, kristendom og historie.
Instruktøren Fenar Ahmad følger PR?manden Nikolai Lang Jensen i sin jagt på den perfekte integration. PR-manden og hans enmandstænketank undersøger ved hjælp af fokusgrupper, opinionsundersøgelser og ekspertudtalelser, hvordan danskernes holdning er til indvandrere og integration. Hans mål er at finde frem til danskernes ideal for den perfekte danske muslim. Resultatet bliver kampagnen "10 trin til perfekt integration" - med instruktionsvideo og informationsmateriale. Filmen dokumenterer således også arbejdsmetoder i reklame- og PR-verdenen.
Fenar Ahmad er selv "Den perfekte muslim", og filmen skildrer parallelt med Nikolai Lang Jensens undersøgelse Ahmads egen integration i Danmark. Filmen er i sin form en blanding af den klassiske og den personlige dokumentarfilm. I en filmanalyse er det nærliggende at undersøge, hvordan de parallelle historier understøtter og påvirker vores opfattelse af filmens budskab.

Credits

Stills

Final Cut Productions 2009

Af samme instruktør

 • Se Filmen Rejsecirkus

  Rejsecirkus

  Denne visuelt stærke film fortæller historien om, hvordan det helt meningsløse rejseri mellem Europa-Parlamentets to hovedsæder i Bruxelles og Strasbourg skaber en helt unødvendig CO2-forurening...

  Instruktør: Fenar Ahmad

  2009, 4 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Megaheavy

  Megaheavy

  Jolly er en indadvendt pige på 14 år, som er forelsket i sin klassekammerat Kenneth. Men hendes verden vendes op og ned da naboens søn kommer til byen for at begrave sin far.

  Instruktør: Fenar Ahmad

  2009, 19 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle