Blodsøstre

2006, 29 min, DK/Kort fiktion, Danmark

"Blodsøstre" et trekanstdrama om magt og jalousi - og om, at barndommens land kan være jungle, hvor kun den mest egnede overlever. Sidsel er 7 år og lykkelig for sin yndlingsveninde Dea. Da Caroline flytter ind i opgangen, forsvinder Dea efter hende. Væk fra Sidsel. Sidsel vil have Dea tilbage. Men jo mere hun prøver, jo mere forsvinder Dea. Kampen om kærligheden er i gang. Og kampen er blodig.

Instruktør:

Louise Friedberg

Kategori: 

Emneord: 

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling
 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen egner sig godt til at belyse forholdet mellem veninder. Den kan indgå i arbejdet med at perspektivere veninderelationerne, fordi filmen viser nogle af de stærke følelser, der er på spil. Den viser, hvordan forholdet bliver udfordret og balancen forrykket, når en ny pige trænger sig på.
Filmen viser et tæt naboskab, hvor de to 7-årige veninder Sidsel og Dea dagligt leger med hinanden i deres vante rollelege. Da den nye pige Caroline flytter ind i ejendommen, bliver Dea optaget af at lege med hende. Det efterlader Sidsel i en tilstand af jalousi, hvor hun føler sig ensom og forladt. For at straffe Dea ødelægger hun hendes nyeste porcelænsdukke og forsøger at kaste skylden på Caroline. Det er en handling, der får fatale følger for Caroline, men også for veninderne. Da historiens rette sammenhæng går op for Dea, tvinger hun Sidsel til at spise en fødselsdagskage helt alene.
Filmen kan anvendes til at diskutere magtforhold mellem veninder, og hvad der nogle gange får dem til at indgå i forskellige magtkampe. De problemstillinger, filmen behandler, er universelle, og den egner sig derfor også til de lidt ældre elever.
Blodsøstre er desuden meget velegnet til filmanalytisk arbejde. Optagelserne er holdt i enkle, lyse farver, og til fødselsdagen er alle gæsterne klædt i hvidt. Det hvide bliver stærk kontrast til det forfærdelige røde blod, som på et tidspunkt flyder, men også til det snavsede og ulækre, bl.a. i scenen hvor Sidsel spiser lagkagen.

Credits

Alternative Title
Blodsøstre
Instruktør
Louise Friedberg
Fotograf
Magnus Nordenhof Jønck
Klipper
Martin Schade
Manuskript
Rikke de Fine Licht
Censur
Frarådes børn under 7 år
Produktion
Nimbus Film

Stills

Nimbus Film 2006

Af samme instruktør

 • Se Filmen Let's Get Lost

  Let's Get Lost

  København anno 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der nu på tredie år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand....

  Instruktør: Jonas Elmer, Ask Griffenberg, Louise Friedberg, Trine Andersen

  1997, 96 min, DK/Spillefilm, Danmark

 • Se Filmen Min far er bokser

  Min far er bokser

  Stefan har ikke set sin far i flere år. Han ved kun, at faren er bokser og rejser rundt i verden. Stefan bokser ligesom sin far og savner ham meget. Da Stefan på sin tiårs fødselsdag ikke får...

  Instruktør: Morten Giese, Louise Friedberg, Anja Philip, Tine Willenbrach

  2004, 25 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle