Asylbarn – Jamila, Gid jeg kunne flyve

2013, 10 min, DK/Kort fiktion, Danmark, Danske tekster

Jamila er født på et dansk asylcenter for 8 år siden. Hendes forældre kom fra Irak for 10 år siden. Jamila har haft mange venner og veninder. De fleste er dog kun på centret i kort tid. Lige nu er Cecilie hendes bedste veninde. De flirter med drengene og lærer at danse mavedans i klubben. Men Cecilie og hendes familie har fået afslag på asyl og skal forlade centret og dermed Jamila. Hvem bliver Jamilas næste veninde?

Undervisningsmaterialer

 • Asylbarn-temabillede

  Asylbarn

  Et undervisningsmateriale om asylbørns hverdag på asylcentre i Danmark. Materialet er målrettet indskolingen og knytter sig til to korte animationsfilm: ”Asylbarn - Jamila, Gid jeg kunne flyve” og ”Asylbarn - Solén, Jeg altid husker far”.

  • 0. klasse
  • 1. klasse
  • 2. klasse
  • 3. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Cirkelines 'far' Jannik Hastrup står bag de to korte animationsfilm "Asylbarn - Jamilla, Gid jeg kunne flyve" og "Asylbarn - Solén, Jeg altid husker far". Filmene er baseret på virkelige asylbørns fortællinger fra deres dagligdag på danske asylcentre. Visuelt kombinerer filmene realbilleder med animation. Både når det gælder indhold og form, er filmene derfor et godt udgangspunkt for at tale om forskellen på virkelighed og fiktion - og gråzonen midt imellem.

På Filmcentralen kan du finde undervisningsmateriale til filmene, målrettet 0.-3. klasse. Materialet består af lærervejledning, opgaveark og forslag til undervisningsforløb. Tematisk fokuserer materialet på filmenes handling og filmenes hovedpersoner. Hensigten med både film og undervisningsmateriale er frem for alt at give eleverne indsigt i asylbørns levevilkår.

Stills

Dansk Tegnefilm 2013

Af samme instruktør

 • Se Filmen Asylbarn – Solén, jeg altid husker far

  Asylbarn – Solén, jeg altid husker far

  Solén er ti år og bor med sin mor og to store søstre på et Asylcenter. Hun har mange bamser, men Susu er den bedste. De holder fødselsdag for far med en stor lagkage, som den ældste søster har...

  Instruktør: Jannik Hastrup

  2013, 10 min, DK/Kort fiktion, USA, Danmark

 • Se Filmen Cirkeline - Storbyens mus

  Cirkeline - Storbyens mus

  Det er blevet moderne tider i denne historie om den elskelige lille alf Cirkeline, der sover i en tændstikæske på tegnerens bord. Cirkeline og hendes musevenner, Fredrik og Ingolf, skal flytte...

  Instruktør: Jannik Hastrup

  0, 62 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle