Den 25. maj træder EU’s nye persondataforordning (GDPR) i kraft, og i den forbindelse har vi på Filmcentralen opdateret vores cookie- og privatlivspolitik.
BØRNESERIE. "Josefines bondegård" er en dokumentarserie om den 7-årige Josefines liv på familiens bondegård. Filmene, der kan ses på Filmcentralen, skal give børn indsigt i, hvor deres mad kommer fra.
FAVORITFILM. Skuespiller Charlotte Munck er aktuel i filmen ”Krigen” og teaterstykket "Omstigning til Paradis". Hun har set Filmcentralens titler igennem og peger på tre meget forskellige film, som hun anbefaler.
Filmmusik, kameravinkler, dramaturgi, klipning... Med Filmcentralens gratis online filmleksikon kan du bliver klogere på filmsprog og filmiske virkemidler.
FAVORITFILM. Filmskolens rektor Vinca Wiedemann har set Filmcentralens film igennem og anbefaler sin personlige favorit. Hun peger på Jørgen Leths portræt af digteren Søren Ulrik Thomsen "Jeg er levende".
DANMARKSHISTORIE. Der knytter sig adskillige gode historier til den lille, nydigitaliserede film ”Grundloven 1915”, som kan ses på Filmcentralen. Filmen er en reportage fra 5. juni 1915, hvor kvinder og tjenestefolk fik stemmeret.
Copenhagen Documentary Festival - CPH:DOX - løber af stablen hvert år i marts. Filmcentralen har samlet en række film, der er blevet vist på CPH:DOX gennem de seneste år.
Ensomhed trækker sjældent overskrifter, men det forsøger Filmcentralen, DR, Kulturstyrelsen og biblioteker over hele landet at råde bod på i uge 17 og 18, hvor der er fokus på temaet.
Suffragetter, rødstrømper, eventyrersker og iværksættere. I anledning af 100-årsdagen for danske kvinders valgret er her en samling af dokumentarfilm om stærke kvinder.
En samling af dramatiske, sjove og tankevækkende fiktionsfilm og dokumentarfilm for børn og unge. Filmene er blevet vist på BUSTER Filmfestival i perioden 2006-2014.
Storslået natur og barske levevilkår - det er to gennemgående elementer i denne samling af film om Grønland. Filmene er lavet i perioden 1955-2014 og handler både om musikkultur, hverdagsliv, ekspeditioner og særlige begivenheder.
En samling af dokumentarfilm, der skildrer krigen, modstandskampen og den almindelige danskers hverdag. Nogle af filmene er lavet under eller lige efter Besættelsen, mens andre ser tilbage på perioden mange år senere.
Ord møder billeder i dokumentarfilmene om danske forfattere og lyrikere. Se portrætter af Søren Ulrik Thomsen, Karen Blixen, Henrik Stangerup, Inger Christensen, Dan Turell og Michael Strunge og flere andre.
Det er vidt forskellige kunstneriske og politiske temperamenter, der fokuserer på livet i Danmark i denne samling. Her er film med humor og kant af blandt andre Jørgen Leth, Jon Bang Carlsen, Max Kestner og Pablo Llambias.
Dyk ned i grønlandshvalens forunderlige verden, mød fårekiddet Colette og kom med til insekternes paradis. Her er naturfilm for både små og store børn.